Annons

Hexagons ETQ-köp ger bolaget en vass SaaS-baserad plattform för kvalitetshantering

Ola Rollén påpekar i sammanhanget att man genom att integrera data från Hexagons mätsystem – en annan av bolagets specialområden – med ETQs Reliance kan öka nivåerna av autonomi:
– Men det förbättrar också kunders förmåga att sätta kvalitet och processdata i arbete. ETQ möjliggör också anslutning av kvalitetsdata och processer över leverantörskedjor, vilket sammanför leverantörer och kunder i ett system, säger Hexagon-basen.

MASKININLÄRNING OCH ARTIFICIELL INTELLIGENS
Han konstaterar vidare att ETQs avancerade datahanteringsfunktioner, drivna av maskininlärning och artificiell intelligens, gör leveranser av kvalitetsdata fullt genomförbara och även tillgängliga längre uppströms. Detta, menar han, minskar inte bara defekter, skrot, omarbetning och återkallanden, utan det möjliggör också en autonom återkopplingsslinga, digitala informationsspår och en positiv cykel av kontinuerliga förbättringar.

Hexagon-chefen, Ola Rollén.

– Hexagon har länge varit i branschen för att göra det möjligt för kunder att inse fördelarna som datadriven automatisering och insikter om produktkvalitet ger, inklusive friheten att skapa morgondagens smarta fabriksgolv – ett ”golv” som är självförsörjande, självövervakande, självoptimerande och självreparerande, fortsatte Rollén, och tillade:
– Med vårt globala fotavtryck, vertikala synergier och god kundanpassning, som inkluderar vår nyligen förvärvade EAM-verksamhet (köpet av Infors EAM), är ETQ redo för snabb tillväxt. Detta fortsätter att påskynda vår resa till molnet och bygga världens ledande kvalitetsstack från verkstadsgolv till översta våning.

KRAFTFULLA SYNERGIER
Slutligen ska sägas om ETQ att bolaget grundades 1992, har sitt huvudkontor i Massachusetts, USA, med ytterligare kontor i Arizona, USA och Dublin, Irland. Man har 185 anställda med team av kvalitetsexperter inom olika branscher – biovetenskap, hälsovård, tung tillverkning, elektronik, mat och dryck, tung process, fordon och mer.
ETQ kommer att verka som en del av Hexagons division Manufacturing Intelligence.
Givet den starka passformen för bolaget inom ramen för Hexagons tillverknings- och processindustriella verksamhet och det betydande utrymmet för geografisk expansion, förväntar sig Rollén att transaktionen kan generera försäljningssynergier på över 40 miljoner dollar, med mycket starka inkrementella marginaler, till 2026.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title