Annons

Hexagons nya plattform för att skapa mobila försvarsappar underlättar för soldater i fält

I tider som dessa, när säkerhetsfrågorna ligger högt uppe på agendan, blir också IT-lösningar som relaterar till försvarsorganisationer av stort och nödvändigt intresse. I dagens krigsföring är cyberteknologier och kapaciteter ofta avgörande för exempelvis framgångsrikt försvar.
En intressant nyhet som relaterar till detta är Hexagons division Safety, Infrastructure & Geospatial, som har introducerat lösningen LuciadCPillar för Android. Denna lösning kan ses som Hexagons svar på den växande efterfrågan för ett kritiskt skrivbords-API för lättillgänglig och snabb programmering i C++ eller C#. Lite förenklat handlar detta om en plattform för att utveckla mobila applikationer för soldater i fält.
Den nya Android-plattformen gör det möjligt för utvecklare att bygga applikationer med 2D/3D-vyer, med militär symbolologi och stöd för många geospatiala datatyper, inklusive vektordata, rasterdata, höjddata, punktmoln och 3D-nät – samma möjligheter som finns på skrivbordet, in- fordons- och webbläsarapplikationer byggda med LuciadLightspeed, LuciadCPillar och LuciadRIA.
Hur användbart är då detta? En indikation här är att IMPACT, en fransk systemintegratör, som hjälpt Hexagon att testa LuciadCPillar för Android, kommer att integrera den i sin DELTA SUITE-produkt som används av det franska specialoperationskommandot. DELTA SUITE tillåter kombinationen av geolokaliserad information med data från olika sensorer, som kan delas med alla medlemmar i en operation.

Stéphane Juigné, IMPACT-grundare och VD, konstaterar att bolagets nya version av DELTA SUITE, som integrerar LuciadCPillar för Android, är mycket stabil:
– Ja, lösningens prestanda uppfyller kraven från de franska specialstyrkorna, tillägger han och fortsätter: ”Vi blev imponerade av dess prestanda och hur lätt vi kunde integrera funktionena i vår applikation. Med tillägget av LuciadCPillar för Android kommer DELTA SUITE utan tvekan att bli en spelväxlare för specialstyrkorna.”

LuciadCPillar är allmänt en modulär och utbyggbar plattformsoberoende lösning för geospatial situationsmedvetenhet. Användare kan ta med en mängd olika data källor tillsammans i en gemensam operationell bild (COP).

Modulär och plattforms-oberoende lösning
LuciadCPillar är allmänt en modulär och utbyggbar plattformsoberoende lösning för geospatial situationsmedvetenhet. Var befinner vi oss? Var befinner sig andra grupper/deltagare i en operation? Vad har de för beväpning? Vart ska vi? Osv, användare kan ta med en mängd olika data källor tillsammans i en gemensam operationell bild (COP).
LuciadCPillar ger i detta grunden för avancerade geospatiala tillämpningar. Utvecklare kan skapa högpresterande C2 och platsintelligens-applikationer tack vare en rena designen och modulära struktur via LuciadCPillar API.
Detta konfigurerbara API gör att man kan integrera en visualiseringskomponent, lägga till stöd för anpassade data eller databaser, tillämpa sina egna anpassade datastyling och symbolik, eller matcha användargränssnittet och utseende och känsla för den egna enhetens unika behov och stil.

Utvecklare kan skapa högpresterande C2 och platsintelligens-applikationer tack vare en rena designen och modulära struktur via LuciadCPillar API.

3D-data i mobilapplikationer
Som noterades ovan kan data utforskas i en 2D- eller 3D-kartavy. LuciadCPillar för Android erbjuder möjligheter att matcha de högupplösta skärmarna, GPUerna och flerkärniga processorer som erbjuds i dagens Google-drivna smartphones och surfplattor, inklusive möjligheten att visa rik, högpresterande 3D-data i mobilapplikationer.
LuciadCPillar för Android stöder ARM-processorer och ett API som är anpassat till Android-utvecklarupplevelsen.
– Luciad är den teknik som valts ut för högpresterande försvarstillämpningar, summerar Mladen Stojic, ansvarig för för regerings-, transport- och försvarsfrågor inom Hexagons division Safety, Infrastructure & Geospatial. Han fortsätter:
– Med introduktionen av LuciadCPillar för Android har vi utökat dessa funktioner till mobilapplikationer som används av soldater i fält, där situationsmedvetenhet är avgörande.”

LuciadCPillar för Android släpptes som en del av Luciad 2022.1, som är tillgängligt över hela världen nu.

I dagens krigsföring är cyberteknologier och kapaciteter ofta avgörande för exempelvis framgångsrikt försvar.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title