Annons

Lantmäteriet ger klartecken för Addnodebolagens system för nytt utbytesformat

IT-koncernen Addnode köpte för inte så länge sedan Adtollo, som utvecklar digitala verktyg för samhällsbyggnadsprocessen. Bland bolagets mest kända lösningar är Topocad och dokumenthanteringssystemet Chaos. Båda viktiga verktyg på kart- och entreprenadområdet.
Idag arbetar huvudbolaget inom Addnodes Design management-division, PLM-, CAD- och BIM-konsulten Symetri, tillsammans med systerbolagen Adtollo och Sokigo för att kunna erbjuda marknadens bästa MBK-lösning, TopoDirekt. Denna bygger på Topocad från Adtollo som klient, Sokigos ISM-lösning och Symetris Geodatakunskaper i databaser och är anpassat efter Svensk Geoprocess. En viktig finess i detta är att stödet för utbyte av data enligt Registerkarte-GML blir en naturlig del i TopoDirekt. Det kommer även levereras till kunder som använder lösningen Geodatapaketet.
I april i år godkände Lantmäteriet bolagen som leverantör av det nya formatet.

Vad är registerkarte-GML? Registerkarte-GML används för att utbyta den information som ingår i registerkartan. I och med godkännandet kan våra kunder använda TopoDirekt och Geodatapaketet för att hantera datautbyte av den nationella registerkartan Lantmäteriet. Detta sker på ett standardiserat, kvalitetssäkrat och effektivt sätt. Leverans sker därmed enligt det nya DRK-avtalet, vilket säkrar den ekonomiska ersättningen från Lantmäteriet

Adtollos Fredrik Söderberg.

– Vi är en av få leverantörer som Lantmäteriet godkänt att hantera Registerkarte-GML. Det nya utbytesformatet är en viktig hörnsten i vår koncernlösning TopoDirekt som vi är mycket stolta över. Den kommer att vara till stor nytta för en majoritet av Sveriges kommuner, säger Fredrik Söderberg, projektledare för Topodirekt och försäljningschef på Adtollo.

På turné med Lantmäteriet. I vår åker Lantmäteriet på turné i Sverige för att informera om det nya formatet och hanteringen kring detta. Representanter från Addnodebolagen finns med för att visa hur man som leverantör har löst utmaningen med att ta hand om och hantera RegisterkarteGML.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title