Annons

Microsoft och SAS Institue i partnerskap kring dataanalys och AI

På sista raden handlar detta samarbetet om att SAS AI och dataanalys ska integreras tätare med molnlösning Microsoft Azure. Innebörden är att Microsoft inkluderar SAS molnbaserade industrilösningar till sina kunder.
Detta möjliggör att företagens kunder enkelt göra sina SAS-analyser i molnet, utöka sina affärslösningar och skapa värde från sina digitala transformationsinitiativ.
– Samarbetet mellan oss och Microsoft är ett betydelsefullt partnerskap som kommer ge stora fördelar för våra kunder i Norden. Med Microsoft ges nu nya möjligheter för företag och organisationer i olika storlekar att snabbt nyttja kraftfull AI/analys-kapacitet inom livscykeln för dataanalys, säger Ola Ringström, VD för SAS Institute Sverige.

Som en del av partnerskapet kommer företagen att migrera SAS dataanalysprodukter och industrilösningar till Microsoft Azure som den prioriterade molnleverantören för SAS Cloud. SAS industrilösningar och expertis kommer också att ge mervärde för Microsofts kunder inom hälso- och sjukvård, finansiella området och flera andra branscher. Partnerskapet bygger på SAS-integrationer över Microsofts molnlösningar för Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 och Power Platform och stödjer företagens gemensamma vision för att demokratisera AI och dataanalys.
– Genom partnerskapet kommer vi att hjälpa våra kunder att skynda på tillväxten och hitta nya sätt att driva innovation med en bred uppsättning av SAS dataanalys-erbjudanden på Microsoft Azure, säger Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President för Cloud och AI.
– SAS, med sin expertis inom analys, datavetenskap och maskininlärning, är en strategisk partner för Microsoft, och tillsammans hjälper vi kunder i dussintals branscher och horisontella lösningar med sina mest kritiska och komplexa analysutmaningar, fortsätter Scott Guthrie.

Gemensam vision
– SAS och Microsoft har en gemensam vision om att hjälpa kunder att snabba på sina initiativ för digital transformation. Vi ser båda att det handlar om dataförädling och livsförbättring genom säkrare beslut, säger Oliver Schabenberger, SAS’ CTO och COO. Nu får kunderna en mer sömlös väg till molnet med snabbare, kraftfullare och enklare åtkomst till SAS-lösningar och möjliggör säkrare beslut med dataanalys som alla – oavsett kompetensnivå – kan omsätta, förklarar Oliver Schabenberger.
– Partnerskapet mellan SAS, som ledande inom dataanalys, och Microsoft, som ledande inom cloud, skapar en intressant strategisk allians. Med SAS planer att bygga integrationer över Microsofts hela cloudportfölj (Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 & Power BI), öppnar det upp en hel del gemensam lösningspotential, säger Steve White, VP ”Channels and Alliances”, hos analytikern IDC.

Integrerade SAS-tjänster inom flera branscher
Genom partnerskapet kommer Microsoft och SAS även att utforska möjligheterna att integrera SAS analysfunktioner, som också omfattar branschspecifika modeller, inom Azure och Dynamics 365, och bygga nya marknadsmogna gemensamma lösningar för kunder som är integrerade med SAS-tjänster inom flera branscher. Integrationen gör det möjligt för SAS kunder att dra nytta av skalbarheten i molnet och flexibilitet för deras dataanalys och AI-körningar. Exempelvis ger Microsoft och SAS redan möjlighet för kunder att i stor skala utnyttja de stora datamängder som genereras av Internet of Things genom att kombinera Microsofts Azures IoT-plattform med SAS IoT-analys och AI-funktioner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title