Annons

Moln- och infrastruktur i fokus när Equinor och HCL förlänger

IT-bolaget HCL Technologies har förnyat ytterligare ett av sina större avtal på den nordiska marknaden. Som PLM&ERP News kunde rapportera för ett par veckor sedan förnyade man sitt avtal med Volvo Cars. Parallellt med detta blev det också klart med en förlängning av avtalet med norska offshoreoperatören och olje- och gasbolaget Equinor.
HCL skriver att det nya mångmiljonavtalet kommer att fokusera på IT-infrastruktur och molntjänster för att ”stödja Equinor med effektivisering, att göra deras IT-verksamhet pålitligare, samt att bistå dem i deras molninitiativ.”
Samarbetet bygger på en 7-årig avtalstid.

Equinor har alltså sina rötter inom olje- och gasindustrin, men utvecklas som företag i riktning mot ett ökat fokus på alternativa energikällor. Men oavsett om de gäller de traditionella bitarna eller innovativa nya lösningar menar man att både dagens och framtidens miljöer kräver vassa IT-lösningar för att man ska kunna utveckla optimerade affärsprocesser. I detta kommer avtalet med HCL att spela en framgångskritisk roll.
Equinor går vidare i sin digitaliseringsstrategi genom att påskynda molnresan och öka fokuset på användarupplevelse. Här ska HCL hjälpa den nborska oljespelaren att identifiera nya sätt att arbeta för ökad hastighet och smidighet, men också erbjuda dem en robust plattform för deras digitala initiativ.

Pankaj Tagra, EVP och nordisk och mellaneuropeisk ansvarig inom HCL.

Övergång till molntjänster
– Denna förnyelse av IT-infrastruktur och övergång till molntjänster, i kombination med digitala transformationsinitiativ för Equinor, belyser en nyckelfaktor i HCLs framgångsstrategi, som handlar om att skapa nöjda kunder och leverera ett bestående värde över tid för att bygga långvariga relationer, säger Pankaj Tagra, EVP och nordisk och mellaneuropeisk ansvarig inom HCL. Han fortsätter:
– Vårt engagemang med Equinor har expanderat som ett transformationspartnerskap, där vi kan driva framtida värde för dess verksamhet genom våra strategiska Mode-2-erbjudanden, inklusive molntjänster.

Han tillägger att HCL arbetar med etablerade och framväxande energi- och serviceföretag och hjälper dem att driva kundcentrerade transformationsinitiativ genom teknologisamarbeten, strategisk IP och starka leveransprocesser, levererade lokalt, ”nearshore, offshore” och via ”innovation labs”.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title