Annons

Ny elscooter tillverkad med hjälp av ROBOTISERAD ORIGAMI

Den vision som STILRIDEs båda grundare jobbat med är att skapa världens mest attraktiva och hållbara elscooter. Det började som ett Vinnovafinansierat forskningsprojekt för att undersöka hur en ny metod att forma stål kan öppna upp för nya design- och affärsmöjligheter. Ett resultat av projektet är nya elscootern STILRIDE SUS1 som nu presenteras för marknaden. Den eldrivna scootern har ett unikt designuttryck, innovativa tekniska funktioner, hållbara och effektiva batterier och en stark elmotor.
– Produkten är tillverkad med minimalt miljöavtryck. Vår produktionsteknik LIGHT.FOLD möjliggör flexibel tillverkning och rostfritt stål är dessutom återvinningsbart samt har en lång livslängd, säger Tue Beijer.

SEMCON HAR BL A ANSVARAT FÖR CAD-BITARNA
Semcons ansvar i projektet har omfattat CAD, mekanikdesign och projektledning av ingenjörsarbete. Den unika tillverkningsmetod som tagits fram genom projektet kommer nu undersökas vidare i ett nära samarbete mellan företag och akademi.

STILRIDEs grundare: Jonas Nyvang och Tue Beijer.

STILRIDE-projektet leds av grundarna Jonas Nyvang och Tue Beijer.
Ett tätt samarbete mellan dem, produktutvecklingsföretaget Semcon, stålverkstaden Brantheim, forskningsinstitutet RISE IVF samt den globala tillverkaren av rostfritt stål, Outokumpu, har varit grunden för framgången.
STILRIDE-projektet är en del av det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material och finansieras av Vinnova.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title