Annons

Produktutveckling/Automotive: Nya Polestar 4 blir ”en slags SUV-Coupé,” säger Ingenlath – premiärvisning den 18 april

Den 18 april blir ett datum att se fram emot för alla som intresserar sig för vad Volvo Cars prestandamärke på elbilssidan tar sikte på när det gäller design. Då lättar nämligen bolaget på förlåten och visar upp sin nya Polestar 4-modell på bilmässan i Shanghai, som lovar att bli något alldeles extra – på flera sätt:
För det senaste tillskottet till sin portfölj av bilar har Polestar tagit SUV-kupén och förvandlat den och anpassat fordonet till den elektriska tidsåldern. ”Polestar 4 förenar aerodynamiken hos en coupé med utrymmet hos en SUV i ett paket som förstärks av modern teknik,” skriver bolaget i en pressrealese.
Det handlar om design- och hållbarhetsförbättringar som initialt visats upp i Polestars konceptbilar kommer att göra sin produktionsdebut i Polestar 4. Den elektriska SUV-kupén kommer också att vara den snabbaste Polestar-produktionsbilen hittills.
-Polestar 4 är inte bara en modifierad version av vår första SUV. Istället omprövade vi hela designen för att skapa en ny sorts SUV-coupé, säger Thomas Ingenlath, Polestars CEO.
Designen är gjord i Dassault Systemes CAD-mjukvara CATIA.

Utseendemässigt har i flera medier visats upp en maskerad version av fordonet som säger en del, men inte allt om hur det nya fordonet kommer att se ut. Gissningsvis har dock Precept-modellen – en konceptbild man tidigare visat upp – inspirerat stylingteamet bakom Polestar 4. Precept-fordonet är nämligen en synnerligen elegant historia.
Om Precept har man nu inte heller sagt särskilt mycket: T ex inga detaljer om bilens elektriska drivlina, utan bara avslöjat att den har ett ”stort batteripaket” som passar inom en 122,4-tums hjulbas. Bilens långa och låga proportionerna ser ut att ge mycket utrymme i baksätet, och det finns en stor halvkombi-öppning bak för stort lastutrymme. En framträdande LIDAR-kapsel ovanpå glastaket möjliggör konceptets många förarassistans-funktioner.

Besökare på bilmässan i Shanghai hittar Polestar i monter 6B07 i Hall 6.2. Polestar 4 kommer att få sällskap av Polestar 3 och den nyligen uppdaterade Polestar 2, som gör sitt första offentliga framträdande i Kina.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title