Annons

SAP lanserar nya generativa AI-assistenten Joule och satsar mångmiljardbelopp på startups

AI tågar nu in på alla fronter och världsledande affärsystemutvecklaren SAP finns förstås med på tågen. Bolaget lanserar idag Joule, vilket är en ny generativ AI-assistent som bygger på naturligt språk och som helt kommer att förändra hur företag drivs. Inga småsaker alltså.
Joule kommer att vara inbyggt i SAPs portfölj av molnbaserade företagslösningar och leverera proaktiva och sammanfattande insikter från SAPs hela lösningsportfölj och externa källor.
Affärssystem-jätten hävdar vidare att den nya AI-assistenten, ”gör att medarbetare kan arbeta snabbare och generera bättre affärsresultat på ett säkert sätt genom att komplexa nät av separerad företagsdata snabbt kan sorteras och sättas i rätt sammanhang.”
– Vi har nästan 300 miljoner företagskunder runt om i världen som regelbundet använder SAPs molnlösningar. Joule har förmågan att helt förändra hur företag och medarbetare kommer att arbeta, säger Christian Klein, CEO och styrelsemedlem i SAP, och tillägger: ”Joule bygger på vår speciella förmåga att länka samman affärer och teknik. Det är en fortsättning på vårt relevanta, pålitliga och ansvarsfulla förhållningssätt till affärsdriven AI. Assistenten kommer att veta vad du menar – inte bara vad du säger.”
I pressmaterialet hävdar affässystemjätten vidare att Joule bygger på och förbättrar bolagets befintliga affärsrelaterade AI-erbjudanden. I dagsläget har SAP över 26 000 molnkunder som nu har tillgång till SAP Business AI i flera scenarier och partnerlösningar. Bolagets övergripande strategi för att bygga ett framtida AI-ekosystem inkluderar direktinvesteringar som de som tillkännagavs nu i juli med Aleph Alpha, Anthropic och Cohere, såväl som partnerskap med bland annat Microsoft, Google Cloud och IBM som tillkännagavs i maj. Utöver detta satsar SAP via ägande i ett annat AI-bolag för start-ups över en miljard dollar på Artificiell Intelligens-relaterade lösningar, motsvarande nära 11 miljarder kronor.

Joule kommer att vara inbyggd i SAP-applikationer för allt från HR till finans, leveranskedjor, inköp och kundupplevelser, inklusive SAP Business Technology Platform. Att använda den kommer att vara som att fråga sin smartaste kollega om råd. Medarbetare behöver bara ställa frågor eller beskriva ett problem som behöver lösas med vanliga ord. De får då tillbaka intelligenta svar utifrån stora mängder affärsdata, texter, bilder och andra insikter i SAP-systemen eller tredjepartskällor. 

”Joule kan hitta försäljningsmässiga underpresterare”
Som tillverkare kan man till exempel använda Joule för att bättre förstå hur försäljningen går. Joule kan identifiera områden som underpresterar, länka till data som visar problem med exempelvis leveranskedjan och sedan automatiskt ansluta till försörjningssystemet för att föreslå lämpliga åtgärder. Joule kommer kontinuerligt skapa nya scenarier för alla SAP-lösningar. Ett exempel är HR där den kan hjälpa till att skriva opartiska arbetsbeskrivningar och skapa relevanta intervjufrågor.
– Nu när generativ AI går vidare från den första hypen, börjar arbetet med att säkerställa mätbar avkastning på investeringen. SAP har insett att generativ AI så småningom kommer att bli en naturlig del av vardagen och har byggt en affärsassistent som fokuserar på att generera svar baserade på verkliga scenarier – och samtidigt sett till att få de nödvändiga skyddsräckena på plats, säger Phil Carter, Group Vice President, Worldwide Thought Leadership Research, IDC. 

I SAP-lösningar från november
Joule kommer att vara tillgänglig med SAP SuccessFactors (HR) och SAP Start (central åtkomstpunkt för SAP:s molnlösningar) i november i år och med SAP S/4HANA Public Cloud Edition (ERP) i början av nästa år. Därefter följer SAP Customer Experience (kundupplevelser), SAP Ariba (inköp) och SAP Business Technology Platform (innovation) tillsammans med många andra uppdateringar i SAP:s portfölj som kommer att tillkännages vid SAP SuccessConnect den 2-4 oktober, SAP SpendConnect Live den 9-11 oktober, SAP Customer Experience Live den 25 oktober och SAP TechEd den 2-3 november.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title