Annons

Siemens och VSI Labs i partnerskap kring verktyg för utveckling av autonoma fordon

Genom partnerskapet kommer Siemens PAVE360-plattform att användas för att skapa digitala tvillingsimuleringar för validering och testning av alla processorer, elektronik, sensorer och system, som driver VSI Labs Capability Demonstrator – ett avancerat AV-utvecklingsfordon utrustat med komponenter från ”best-in-class-aktörer” inom fordonsindustrin.
– Det främsta målet med detta partnerskap är att visa hur väl de virtuellt simulerade resultaten i Siemens digitala tvillingteknologi speglar vad som händer i verkligheten på en fysisk plattform som VSIs demonstrationsfordon. Därigenom kan vi öka förtroendet för modelleringsmetoder baserade på digitala tvillingar i god tid innan man tagit fram det fysiska fordonet, där alla förändringar blir mycket dyrare att genomföra, säger Ravi Subramanian, senior VP för IC Verification på Mentor, ett företag i Siemensgruppen.
Han menar också att samarbetet med VSI har potential att, ”avsevärt främja AV-utrymmet med skapandet av en autonom digital tvilling av hög kvalitet, som simulerar interaktionen och den kombinerade kraften hos de mest avancerade AV-komponenterna och teknologierna i världen.”

SIMULERING BORTOM PROCESSORER
Vi ska notera att den autonoma valideringsmiljö för kiselbaserade kretslösningar i Siemens PAVE360 ger en omfattande plattform för samarbete med flera leverantörer i hela bilens ekosystem.
Med PAVE360, hävdar Subramanian, kan man utöka simuleringsfunktionerna bortom processorer genom att skapa digitala tvillingar, som inkluderar fordonshårdvara och sub-mjukvarusystem, kompletta fordonsmodeller, fusion av sensordata, trafikflöden och till och med simulering av smarta städer. Inte så dumt med tanke på att det är genom såna miljöer självkörande bilar i slutändan kommer att sättas på sina kanske tuffaste prov.

DIGITAL TVILLINGTEKNIK FÖR ELEKTRONISK SYSTEMUTVECKLING
Så, hur tänker man sig att utveckla detta intressanta samarbete? För det första täcker samarbetet flera tekniska projekt. Dessa börjar med validering av ”digital twin-teknik” för systemfunktionalitet inom elektronik, System-on-Chip (SoC), sensor- och mekaniska nivåer i VSIs demonstrationsfordon. De inledande faserna i detta projekt är inriktade på SoC-funktionell verifiering med Mentors Veloce-plattformen för hårdvara.
– Siemens PAVE360 är en unik och kraftfull miljö som vi tror kommer att förbättra vår förmåga att analysera, testa och distribuera hårdvara, programvara och anslutningssystem som är nödvändiga för att stödja avancerad säkerhet och automatiserade autonoma system, säger Phil Magney, VD och grundare av VSI Labs och han fortsätter:
– Genom att skapa en digital tvilling av vårt demonstrationsfordon kan VSI-utvecklare testa applikationer långt före fysisk distribution, vilket sparar tid och minskar utvecklingscykler.

VSI LANSERAR LÖSNING FÖR
MARKNADSFÖRING AV AV OCH ADAS-TEKNIK
Tilläggas kan att VSIs kapacitetsdemonstrator enligt planerna ska visas upp på olika konferenser under hela året. Detta för att visa ADAS och autonom körteknik, som möjliggörs av deras kunders komponenter och lösningar.
Mitt i COVID-19-pandemin har flera av dessa händelser avbrutits under överskådlig framtid. Som svar på detta lanserar VSI Automated Drive Series, en uppsättning av fyra längdskärmsenheter genom vilka utvecklare av AV- och ADAS-teknik kan marknadsföra sina lösningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title