Annons

Toyota startar mjukvaruutvecklare för AUTONOMA FORDON

Toyota startar nu ett eget utvecklingsbolag – Toyota Research Institute-Advanced Development, även kallat TRI-AD – som ska arbeta med utveckling av programvara för självkörande bilar. Investeringen uppgår till motsvarande nära 2,4 miljarder svenska kronor.
Satsningen med TRI-AD syftar till att ta fram helt integrerad och produktionsfärdig programvara för självkörande fordon. Toyota och dess samarbetspartner Aisin och Denso investerar nära 2,4 miljarder kronor i verksamheten, som kommer att sysselsätta omkring 1 000 medarbetare. Bolaget placeras i Tokyo och ska rekrytera kompetens från såväl ägarbolagen och Toyotas amerikanska utvecklingsinstitut som externt.

– Utveckling av programvara är en väsentlig framgångsfaktor för Toyotas satsning på automa­t­iserade fordon. TRI-AD ska påskynda den utvecklingen genom ett effektivare och mer ny­skapande sätt att arbete. Vi ska rekrytera tekniker i världsklass och vi kommer att göra det globalt, säger James Kuffner som är nytillträdd CEO för TRI-AD.

Omvälvande tid. Bilindustrin befinner sig just nu i en omvälvande tid, där högkvalitativ programvara, data och användarbeteenden är allt viktigare faktorer för att kunna möta framtiden. Som ett led i ut­veck­lingen etablerade Toyota redan 2016 Toyota Research Institute (TRI) i USA, vars fokus har legat på forskning inom artificiell intelligens, automatisk körning och robotik. Bildandet av bolaget TRI-AD är nästa steg i den riktningen. Huvudsyftena med TRI-AD är att:

  • Underlätta programvarans väg från forskning till kommersialisering.
  • Stärka kopplingen till TRI och effektivt länka forskningsresultaten till produktutveckling.
  • Stärka samarbetet inom Toyota-gruppen när det gäller forskning och avancerad utveckling.
  • Knyta till sig globalt ledande tekniker och samtidigt utveckla och samordna de kompetenser som redan finns inom Toyota-gruppen.

Toyota äger 90 procent av TRI-AD-bolaget, medan Aisin och Denso äger fem procent vardera

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title