Annons

Wi-Fi 7 uppmärksammas alltmer: ”men ger inga stora förbättringar,” hävdar Aruba-chef

Aruba är en av de ledande nätverksleverantörerna. De har precis introducerat den andra av flera planerade 6E-plattformar, och har sett en kraftig ökning i efterfrågan på sina produkter. Samtidigt har flera leverantörer svårt att hinna leverera 6E-utrustning i samma takt som efterfrågan, vilket är ett av skälen till att en del företag nu verkar invänta Wi-Fi 7 istället för att satsa på 6E. Aruba menar dock att detta är ett misstag, eftersom det kommer dröja länge innan det kan levereras några Wi-Fi-7-produkter.

Oklara förbättringar
Wi-Fi 7 har fortfarande en lång väg att gå i utvecklingsprocessen. Enligt teknikinstitutet IEEEs offentliga tidslinje för 802.11be-standarden, som ligger till grund för den nya generationen, kommer den slutliga ratificeringen att ske som tidigast i mars 2024. För närvarande är det dessutom oklart om Wi-Fi 7 kommer att ge några större förbättringar utanför konsumentmarknaden. 
För att företag ska kunna dra nytta av Wi-Fi 7 krävs 320 MHz-kanaler som för tillfället endast finns tillgängliga i 15 länder, och specialbyggda antenner. Den främsta målgruppen kommer därför att vara gamingkonsumenter som ständigt söker nya vägar för att maximera sin spelupplevelse. Eftersom Wi-Fi-hemmanätverk använder vanlig växelström behöver de inte förhålla sig till antalet antenner och rumsliga strömmar.

Wi-Fi 7 klart tidigast 2024
På Aruba förväntas inga Wi-Fi 7-produkter vara klara för marknaden förrän som absolut tidigast 2024, men detta upplevs inte heller som ett problem.
– Med tanke på den enorma efterfrågan på det nya 6 GHz-bandet lär 6E-produkter säljas så snabbt vi kan bygga dem i många år framöver, säger Marcus Bäckrud. De företag som inte implementerar den senaste generationen lär märka av hur konkurrenterna levererar kundnytta på en helt annan nivå. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title