KVALITETSSATSNING: Engcon gör miljoninvestering i nya testanläggningar

Svenska tillverkaren av bl a tiltrotatorer flör grävmaskiner, Engcon, intensifierar sitt kvalitetsarbete. Bolaget gör en miljoninvestering i två automatiska testanläggningar i fabriken i Strömsund. Med dessa på plats ska Engcon hårdtesta alla sina tiltrotatorer innan leverans till kund. – Vi testar alla tiltrotatorer, och i den här nya automatiska provkörningen kan vi köra samma typ av testprocedur utan att vara personberoende. Det är en styrka, säger Håkan Näsström, testansvarig på Engcon.

till vänster: Mats-Erik Wiktorsson, kvalitetschef på Engcon Group och Håkan Näsström, testansvarig på Engcons fabrik i Strömsund. Foto/Källa: Engcon.
Utvecklingen av de nya teststationerna är ett samarbete mellan Engcon och företagen Electrum i Umeå, som utvecklat dataprogrammet för provkörningen, samt hydraulleverantören Specma som levererat alla komponenter.
Kör alla funktioner i maxlägen. Under testerna körs alla funktioner till sina maxlägen. Detta för att se att full rörlighet sker utan risk för klämskador. Dessutom maxbelastas hydrauliken för att eventuella läckage ska upptäckas. Även styrsystem och extrafunktioner testas.
– All provkörningsdata lagras i en databas och knyts till respektive tiltrotator som testas. Det här ger oss unik kontroll och ökad kvalitet med möjlighet till detaljerad uppföljning vid eventuella avvikelser, säger Mats-Erik Wiktorsson, kvalitetschef på Engcon Group.
Engcon är kvalitetscertifierad i enlighet med ISO 9001:2015, vilket omfattar allt från hur företaget hanterar sina kunder, dokumentation, processer och uppföljning till ren produktkvalitet. Utöver det är Engcons verksamhet miljöcertifierad i enlighet med standarden ISO 14001:2015.
– Certifieringarna är viktiga för vår trovärdighet, genom vårt kvalitetsarbete ökar vi effektiviteten och kvalitén, vilket i slutändan ger bättre produkter som ökar kundernas lönsamhet, avslutar Mats-Erik Wiktorsson.
Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 7 =